Perkara Yang Perlu Diketahui Tentang Program Afiliasi

program

Sekarang ini, banyak orang mencari pelbagai kaedah untuk meningkatkan pendapatan atau pendapatan mereka. Salah satu caranya adalah melalui pautan balik dan iklan di laman web melalui pelbagai program afiliasi. Ini dapat membuktikan idea yang baik bagi orang lain, tetapi ada yang masih tidak mengetahui keseluruhan proses mengenainya. Apakah mereka? Bagaimana mereka berfungsi? Dan adakah mereka benar-benar selamat?

Ringkasnya, program afiliasi adalah hubungan pemasaran tertentu antara individu atau APK EVO888 perniagaan di mana salah satunya mempromosikan yang lain sebagai ganti pampasan. Oleh kerana kebanyakan perniagaan sekarang masuk dalam talian, program afiliasi juga tersedia dalam talian, memberi peluang perniagaan untuk mempromosikan produk dan laman web lain yang sudah dimulakan oleh orang lain. Setelah seseorang menjadi rakan sekutu, dia dapat mempromosikan produk atau blog atau laman web tersebut dan menerima bayaran atau pampasan dalam mengirim pelanggan yang membayar ke perniagaan lain.

Terdapat beberapa kelebihan dan kekurangan untuk program afiliasi. Pertama, mari kita mulakan dengan positif. Rakan sekutu tidak memerlukan barang atau pekerja, jadi siapa pun dapat memulakan walaupun dengan pelaburan yang minimum. Oleh kerana tidak ada barang niaga, tidak perlu ada pergudangan atau persediaannya. Tidak ada keperluan untuk pembungkusan, pengendalian, atau pengiriman barang, dan produk juga tidak dikembalikan. Sebagai rakan sekutu, seseorang tidak harus mempunyai hubungan langsung dengan pelanggan, jadi akan ada juga sedikit atau tidak ada masalah penipuan atau pembayaran.

Kemudian, terdapat juga kelemahan. Walaupun terdapat perkara-perkara yang disebutkan di atas, rakan sekutu tidak mempunyai kawalan terhadap bagaimana rujukan dapat diperlakukan, dan juga penjualan tidak dapat diulang. Bagi sebilangan orang, mereka hanya perlu berurusan dengan penjualan sekali sahaja walaupun semua perkara telah mereka lalui. Bagaimanapun, ini tidak berlaku dalam semua program afiliasi. Masalah biasanya timbul terutama ketika afiliasi keluar dari perniagaan, atau program itu digugurkan oleh syarikat gabungan. Beberapa program juga mengalami kesulitan teknikal, seperti sukar mendapatkan e-mel pelanggan.

Semua perkara baik dan buruk mesti dipertimbangkan. Pada ketika ini, keputusan harus dibuat dan rancangan perniagaan dibentuk yang paling sesuai dengan perniagaan anda. Sekiranya seseorang dapat menjumpai hubungan afiliasi yang betul dengan perniagaan lain, mereka akan melihat bahawa kelebihannya lebih tinggi daripada keburukannya.

Banyak program tersedia dalam talian, dan kebanyakannya terdapat di poker dan kasino. Program utama lain adalah di bidang kesihatan, temu janji, perisian, pendidikan, gadai janji, membeli-belah, hosting web dan rangkaian afiliasi.

Setelah ceruk dijumpai, kemudian membuat laman web, atau blog, dengan kandungan yang hebat, untuk menghasilkan lalu lintas yang besar, menggunakan program afiliasi, dan seterusnya, mendapat komisen lebih banyak dari pelanggan yang membayar. Biasanya, komisen untuk setiap penjualan adalah dari 4-75% dari penjualan, walaupun mungkin berbeza mengikut program mana yang digunakan. Dengan pelbagai program afiliasi yang tersedia, seseorang mempunyai banyak pilihan.

No comments yet

leave a comment

*

*

*